Sessie ‘Aanpak bepalen’
Dinsdag 5 september 2023

 • Plenaire sessieStappen en keuzes naar de agenda
  14:00 – 15:00 uur
  Vorm: hybride (keuze uit digitaal of op locatie)
 • WerksessieActieplannen
  15.00 – 17.00 uur
  Vorm: op locatie
 • Locatie: Jaarbeurs Innovation Mile, Jaarbeursplein 6
  Beatrix Gebouw – 6e verdieping


Wat gaan we doen in de plenaire sessie?
Hierin blikken we terug naar de resultaten (20 aangescherpte en 5 uitgelichte doelen). En we blikken vooruit naar de lancering. Hoe maken we dit met elkaar tot een succes? Hoe gaan de agenda en de actieplannen eruitzien? Hoe maken we gebruik van ieders toegevoegde waarde?

Wat gaan we in de werksessies doen?
Alle 20 doelen zijn belangrijk en komen op de agenda. In de werksessies gaan we aan de slag met actieplannen voor de uitgelichte doelen. Als collectief hebben we gekozen om hiermee te starten. Input voor niet-uitgelichte doelen is overigens ook mogelijk (zie opties hieronder). In deze werksessie introduceren we bovendien een werkmethode voor alle actieplannen.
Bekijk hier de uitgelichte doelen.

5+1 werksessies
Voor de volgende uitgelichte doelen maken we actieplannen:
1. Roken
2. Bevolkingsonderzoek
3. Zeldzame kanker
4. Late gevolgen
5. Werk en kanker
6. Een niet-uitgelicht doel
Deze zesde werksessie wordt georganiseerd om input te geven en verder te praten over een zelf gekozen niet-uitgewerkt doel.

Bij aanmelding kun je je voorkeur voor de sessie aangeven.
Heb je je al aangemeld, dan ontvang je een mail met deze vraag.

We doen het met elkaar
We gaan dus nadrukkelijk alle doelen op de agenda oppakken en uitvoeren. Alle activiteiten om doelen te realiseren – gemeenschappelijk en individueel – helpen de agenda als geheel vooruit. Als collectief verbinden we initiatieven en leren we van elkaars inhoudelijke expertise én procesaanpak. Dit uitgangspunt gebruiken we ook in de werksessie op 5 september. Mochten de doelen die jij geprioriteerd had, niet bij de uitgelichte doelen zitten, dan ben je zeker ook welkom. Alle bijdrages en expertises – vanuit inhoud én vanuit proces – worden gewaardeerd en maken de agenda sterker. Voor iedereen geldt dus: wees welkom op 5 september!

Voor wie?

 • Voor alle deelnemers aan het Nederlands Kanker Collectief én organisaties die hieraan willen deelnemen.
 • Nog geen deelnemer? Wil je ook co-creëren tijdens de sessies en wil je je aansluiten bij het Nederlands Kanker Collectief? We zijn een groeiende beweging en staan open voor deelnemende partners die meewerken aan het opstellen van de Nederlandse Kanker Agenda én de uitvoering ervan. We horen graag van je.
 • Niet aanwezig geweest bij een eerdere sessie van het Nederlands Kanker Collectief? Geen probleem.